Proje için gerekli malzemeler; 220 farad kondansatör Siyah ve beyaz, yalıtımlı kablolar Lehim LED lamba 12" x 12" akrilik plastik levha 2-3 mm kalınlığında Epoksi yapıştırıcı Şarj girişi için adaptörünüze uygun bir adaptör girişi 3 V, 700 maH lik adaptör Açma kapama düğmesi
Öncelikle kondansatörlerimizi seri olarak birbirine bağlıyoruz. Yani birisinin + ucunu diğerinin - ucuna.
Eksi ucunu önce bağladığımız kondansatörün + ucuna kırmızı kablomuzu bağlıyoruz.
Bir ucu boş kalan diğer kondansatörümüzün - ucuna siyah kablo bağlıyoruz.
Daha sonra diktörtgenler prizması şeklinde el fenerimizin dış kabını hazırlıyoruz. Bunun için yalıtımlı olan ilaç kutularından faydalanabiliriz. Eğer pleksi glass kullanacaksanız bunu güzel bir şekilde keserek epoksi ile yapıştırmanız gerekiyor.
Fenerimizin alt kısmını adaptör gürüşünü monte ediyoruz.
Adaptörün + ucunu kondansatörün + sına, adaptörün - ucunu da kondansatörün - ucuna bağlıyoruz. Bu kablolar kondansatörleri şarj edecektir.
Daha sonra kondansatörün - ucundan açma kapama düğmemize bağlantı atıyoruz.
Yine aynı şekilde kondansatörün + ucundan led imizin + ucuna kablo ile bağlantı yapıyoruz. (Led lerin de + ve - uçları vardır. Dikkat !!!)
Daha sonra led in - ucunu açma kapama anahtarımızın boştaki ucu ile birleştirip devreyi tamamlamış oluyoruz. Bundan sonrası ise basit, tüm ekipmanları birbiri ile kısa devre yapmayacak şekilde bir araya getirip fener kutusunun içerisine koyuyor ve kapatıyoruz. Fenerin uç kısmına yansıtıcı ekleyebiliriz.
Fenerimiz kullanıma hazırdır. Adaptöre bağladığımızda kısa bir sürede şarj olacaktır. Artık kullanabiliriz.
Unutmadan şu bilgiyi de ekleyelim. Kondansatörler enerji yüklenir ise, bu elektriğin boşalması yani kondansatörlerin kutuplarına dokunmanız sizi ciddi bir şekilde yaralayabilecek, şoka maruz bırakabilecek sonuçlar doğurur. Eğer bu konuda iyi iseniz ve bilgili iseniz bu tip kondansatör projelerine girişiniz. Teşekkürler...